Fadl: Papirstop giver besparelser

 

Acuta.png

NY APP. De aarhusianske medicinstuderende kan fremover kun læse deres medlemsblad på smartphones og tablets. Det giver foreningen FADLs lokale afdeling en besparelse på 300.000 kr. årligt på papir og trykomkostninger. Samtidig forventes bladet at nå ud til flere læsere.

Selv om medlemsbladet ACUTA fremover kun udkommer digitalt, er layoutet det samme som før. Det samme er udgivelsesfrekvensen. Foreningen FADL, der står bag, ønsker at bladet beholdes i den nuværende form, så læseoplevelsen og nyhedsværdien bevares i de enkelte udgivelser.

Læseoplevelse som papir

”Det er vigtigt at bevare bladets funktion og identitet. Bladet er et øjebliksbillede af, hvad der sker: Aktuelle jobs, sjove indlæg og beskeder fra universitetet og FADL. Det er vigtigt at give læserne den samme fornemmelse af et blad. Det skal stadig bruges som en pause: Når man lige keder sig, eller læser til eksamen, så man kan få en fornemmelse af, hvad der sker. ACUTA er noget, man læser, når man har tiden. Og det passer bedre til en app end et website,” siger FADLs formand i Aarhus Jonas Franck Olesen.

En stærk konvention

App’en er udviklet af LIVEdition. Her oplever COO Kenneth Boll at valget er udtrykker en tendens hos medier generelt, nemlig at identiteten ligger i det velkendte layout, som derfor overføres til digitale platforme.

”Man kan sige: Hvorfor skulle layout og navigation ændres, fordi det er en digital transportør? Brugsoplevelsen – især når vi taler tablets – giver det samme som papiret: lean back, portabilitet i de læsesituationer du har, uanset om du vil læse i metroen, hjemme i sofaen eller på stranden,” siger Kenneth Boll.

Mere tilgængelige end på papir

På app’ens forside kan læserne vælge mellem de seneste 14 numre af ACUTA.

”Hidtil er mange gået glip af udgivelser, som de nu kan læse i app’en. Mange af vores medlemmer er i praktik på hospitaler rundt omkring i Jylland, hvor de ikke kan læse bladet, der kun har været uddelt i Aarhus. Det får de mulighed for nu. Vi er mere tilgængelige nu, end vi var med papirformatet. Det er også rart, at man – når man er færdig på studiet – kan beholde app’en og stadig følge med,” siger Jonas Franck Olesen.

Inde i app’en får medlemmerne adgang til en kalender, der viser kommende begivenheder og arrangementer i foreningen og et videogalleri, hvortil brugerne kan uploade videoer.

ACUTA udgives af Foreningen af Danske Lægestuderende, Århus Kredsforening med støtte fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Århus Universitet. Oplag 1.700 stk. Acuta udkommer hver anden uge udenfor ferier, svarende til 20-22 oplag pr. år.