ARLA: Længe leve Karolines Køkken

 

Den første Karolines Køkken fra 1980 topper hitlisten over populære digitale kogebøger fra Arla.

I september 1980 blev den omdelt til samtlige danske husstande. Frem til 1998 blev den løbende genoptrykt og solgt via postordre. I nullerne kunne den gratis downloades som PDF. I dag topper den hitlisten over de mest populære digitale kogebøger med over en halv million sidevisninger på arla.dk.

Karolines Køkken er populær som aldrig før. Og står det til kommunikationskonsulent Rasmus Jørgensen fra Arla vil kogebogen også i fremtiden spille en central rolle på digitale platforme – gerne suppleret med links og garneret med video

Hvordan man steger frikadeller

”Der er i øjeblikket 38 tilgængelige Karolines Køkken teknikvideoer, hvor Tove Færch f.eks. viser hvordan man udbener en kylling, eller laver en god fond. Ligeledes er der 103 offentlige videoer med Bo Bech, der viser hvordan man steger frikadeller eller laver sprøde flæskesvær. Forestil dig at se dem sammen med din opskrift,” siger Rasmus Jørgensen, der vurderer at kogebogen også kunne spille en mere aktiv rolle i markedsføringen.

Links til kampagner

”Vi kan reklamere for egne produkter, fortælle om produktændringer, bruge bannerpladsen i siderne rundt om kataloget til at understøtte kampagner. Der kunne være links i publikationerne til de forskellige opskrifter på sitet, eller temaer – samt produkter og lign. Vi kan også lede brugeren videre til en relateret kampagne eller andet,” fortæller Rasmus Jørgensen, der er meget opmærksom på systemets muligheder for bedre at forstå læsernes adfærd og ønsker. Via integration med Google Analytics kan Arla følge læsernes færden rundt i publikationerne. Blandt andet kan man se, hvor de klikker i kogebogen.

”Det er en god måde at holde øje med, hvad det er brugerne gerne vil have.”

Se her hvordan den 33-årige kogebog Karolines Køkken ser ud i dag på LIVEditions platform. 

;